Home » Nieuws » PINEUT, de doe-het-zelf likeur

PINEUT, de doe-het-zelf likeur

8 november 2014 14:24
PINEUT, de doe-het-zelf likeur!


Het principe: voeg zelf de alcohol toe aan de fles met de speciaal geselecteerde ingrediënten, schud dagelijks even liefdevol de fles en jouw eigen likeur is binnen no-time klaar.

Prima Vista heeft de volgende Pineutjes in het assortiment:

Gers(t) Neutje: Een gerse neut op basis van een stevig dubbel bier en jenever. Vol van smaak. Heerlijk na een diner, naast een kopje koffie en eventueel… met een toefje slagroom.

Special: De wilde Dame: Deze heerlijke aardbei-munt likeur maak je helemaal zelf met jenever, wat liefde en geduld. Dan komt deze wilde dame helemaal los! Heerlijk te combineren met prosecco of ijs.

Gelukzalig Neutje: Maak je eigen chocoladelikeur. De gelukstofjes in chocolade zorgen dat je helemaal vrolijk en blij wordt van deze neut.

Special: Winterblos: Een warm en fruitige likeur met mandarijnen en winterse kruiden zoals kruidnagel, oranjebloesem, nootmuskaat en kaneel.

Heilig Neutje: Een zoet kruidige likeur met heilige en heilzame kruiden: kaneel, steranijs, kamille, venkel en anijs.

Wanneer verklaar je een neutje heilig? Nou.. wij deden dat op het moment dat we het eerste resultaat van dit neutje proefden. Zo lekker! Alle kruiden in het neutje hebben bovendien door de eeuwen heen een heilige of heilzame werking toegewezen gekregen. Kruiden werden geschonken aan vorsten en wijsheren én werden gebruikt in de geneesleer. Zo ook die in dit neutje. Kaneel als basis voor succes en psychische kracht. Terwijl venkel beschermt, geneest en zuivert staat terwijl kamille garant voor rijkdom en een goede nachtrust.

Sterk Bakkie: Een volle koffielikeur met een vleug kardemon en vanille. Traditioneel gedronken naast een kop koffie.

Voeg zelf jenever toe, zet de fles op een mooi plekje in huis, schud regelmatig even en na 6 weken is jouw koffielikeurtje klaar. Geloof ons: het wachten wordt beloond.

Klaar voor een Kus: Een frisse likeur met limoen, eucalyptus, tijm en pepermunt. De likeur heeft iets weg van limoncello, maar is veel gemakkelijker te maken en wat ons betreft… veel lekkerder.

Deze likeur is geïnspireerd op een likeurtje uit de 17e eeuw: een tijd dat er nog geen tandpasta bestond. Vandaar de toevoeging van eucalyptus en pepermunt. Een date? Dan nam je snel een verfrissend neutje voordat je iemand een kus gaf. Een mooi excuus om een kalmerende borrel te nemen.

Boeren Jongens: een hit uit de jaren ’50! Deze oer-Hollandse traditionele neut werd veelal gedronken op feesten en partijen. Zowel de likeur als de vruchten zijn heerlijk. De likeur om te drinken uiteraard, de vruchten om te gebruiken in gerechten. Bijvoorbeeld op pannenkoeken, in de appeltaart of met een bolletje roomijs. Smullen maar!

Voor nog meer informatie, kijk ook even op www.pineutlikeur.nl