Home » Lekker eten » Zoetwaren (Dolce)

Zoetwaren (Dolce)

In Italië zijn de zoetwaren (dolce) erg belangrijk. Bij een perfect kopje espresso of cappucino of na een uitgebreide maaltijd iets heerlijks zoets. Prima Vista heeft een mooie collectie van diverse fijne italiaanse dolces.


Torrone
Prima Vista heeft diverse soorten Torrone (zachte italiaanse noga) in het assortiment. Zo hebben we o.a. Torrone Frutti di Bosco con Cioccolato Bianco, Torrone Lampone e Cioccolato, Torrone Tiramisu, Torrone Tartufo en Torrone Limoncello.
Klik hier om naar de webshop te gaan met het actuele overzicht van de Torrone.
 


Tartufo dolci di Alba (Truffelpralines)
Een heerlijke praline die de smaak van excellente chocolade, Piëmont-hazelnoten en truffels combineert. Voor dit product worden speciale hazelnoten gebruikt die groeien in een kleine regio rondom het kleine dorp Cortemilia. Door de zoete smaak van de hazelnoot behoort deze tot de beste van Italië. In 3 verschillende smaken: Bianco, Nero en Caramello e Sale.
Klik hier om naar de webshop te gaan met het actuele overzicht van de Tartufo dolci di Alba.
 


Koekjes

Amaretti is knapperig en gemaakt van gemalen amandelen, suiker en eiwitten. Lekker bij de koffie maar ook lekker door diverse desserts! Prima Vista heeft de echte Amaretti in het assortiment, die van Bonomi.

Savoiardi zijn de Italiaanse "lange vingers". Hiermee maak je bijvoorbeeld je eigen tiramisu. Deze zijn steviger dan de Hollandse lange vingers en dus beter te gebruiken voor de echte Tiramisù of andere Italiaanse dessert, toetjes. Uiteraard smaken ze ook heerlijk bij een kopje thee en ook kinderen zijn er dol op!
In een pak Bonomi Savoiardi zitten 5 afzonderlijke pakjes van 12 stuks zodat je ze lang kunt bewaren.

Cantuccini (of Cantucci, Biscotti di Prato) zijn typisch Italiaanse amandelkoekjes oorspronkelijk afkomstig uit de provincie Prato in de regio Toscane. Cantuccini bevat naast veel amandelen ook meel, suiker, amaretto en enkele specerijen.

Tip: probeer de cantuccini ook eens in combinatie met een goede Vin Santo, uiteraard ook te verkrijgen bij Prima Vista (zie hiervoor onze Wijn pagina). Gewoon even lekker dopen in de zoete dessertwijn uit Toscane en ervaar een hele andere cantuccini!